Ντέιβιντ Νίκολς (David Nichols)

Προσωπικότητες

Ντέιβιντ Νίκολς (David Nichols) B.S. Ph.D.


Ντέιβιντ Ε. Νίκολς, David E. Nichols, psychedelic wiki

Ο Ντέιβιντ Νίκολς, πλήρες όνομα Ντέιβιντ Ε. Νίκολς (David E. Nichols), είναι ένας Αμερικανός φαρμακολόγος και φαρμακοχημικός. Διακεκριμένος πρόεδρος Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Purdue, ο Νίκολς έχει εργαστεί στον τομέα των ψυχοδραστικών φαρμάκων από το 1969.

Ενώ ήταν ακόμα μεταπτυχιακός φοιτητής, κατοχύρωσε τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των οπτικών ισομερών των παραισθησιογόνων αμφεταμινών. Οι συνεισφορές του περιλαμβάνουν τη σύνθεση και την υποβολή εκθέσεων της εσκαλίνης (escaline) και την επινόηση του όρου «εντακτογόνο». Ο Ντέιβιντ Νίκολς είναι ο ιδρυτικός πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Heffter.

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο των ψυχοδηλωτικών. Άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες του Νίκολς περιλαμβάνουν τη διδασκαλία Φαρμακευτικής Χημείας και Μοριακής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Purdue στο West Lafayette, στην πολιτεία της Ινδιάνα. Επίσης, διδάσκει τους φοιτητές ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ινδιάνα. Προσωπικό ιστολόγιο.
ετικέτες: Ντέιβιντ Νίκολς, David Nichols, βιογραφικό, λήμμα, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 | | A comment?
0 responses to “ Ντέιβιντ Νίκολς (David Nichols) ”

Leave a Reply

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate