Passifloraceae (Πασσιφλορίδες)

Ευρετήριο λημμάτων

Passifloraceae (Πασσιφλορίδες)

Passifloraceae, Πασιφλοραειδή, psychedelic, wiki, ορισμός,
Passiflora incarnata
φωτ.: H. Zell
Passifloraceae είναι η ονομασία της οικογένειας των Πασσιφλοριδών (Passifloraceae) φυτών που ανήκουν στο γένος Πασιφλόρα (genus Passiflora).

Η κοινή ονομασία τους είναι Passion Flower (λουλούδι του πάθους) και είναι επίσης γνωστό ως «ρολογιά» στα ελληνικά, λόγω του άνθους που μοιάζει σαν ρολόι. Οι Πασσιφλορίδες είναι φυτά αναρριχητικά με πολυσύνθετα και πολύχρωμα άνθη μετρίου/μεγάλου μεγέθους. Στην οικογένεια Passifloraceae απαντώνται κάποια είδη με ελαφρώς κατευναστικές και αγχολυτικές ψυχοδραστικές ιδιότητες τα οποία καταναλώνονται ως αφέψημα. Αυτά τα είδη είναι τα: Passiflora alata, Passiflora caerulea, Passiflora edulis, Passiflora incarnata, Passiflora involucrata και Passiflora quadrangularis.

Κάποια λουλούδια του πάθους ενδέχεται να περιέχουν μικρό ποσοστό αναστολέων μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟ) που δυνητικά μπορεί να αλληλεπιδράσουν με άλλες χημικές ουσίες και σκευάσματα. Ενώ κάποια είδη, όπως το Passiflora caerulea περιέχουν επίσης δηλητηριώδεις κυανιογόνους γλυκοσίδες στα φύλλα του φυτού.
ετικέτες: passifloraceae, passiflora, passion flower, πασσιφλορίδες, πασιφλόρα, λουλούδι του πάθους, ρολογιά, λεξικό, ορισμός, λήμμα, ετυμολογία, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate