Ψιλοκυβίνη (PY)

Ευρετήριο λημμάτων

Ψιλοκυβίνη (η), (λατιν. psilocybe)


ψιλοκυβίνη, χημική δομή, psychedelic wiki,
Η χημική δομή της ψιλοκυβίνης

[3-(2-Διμεθυλάμινο)αιθύλιο-1H-ινδόλη-4-yl] δισόξινο φωσφορικό. Μοριακός τύπος: C12H17N2O4P. Η ψιλοκυβίνη είναι ένα αλκαλοειδές ινδολίου, είναι ένα φυσικό ψυχοδηλωτικό που παράγεται από περισσότερα από 200 είδη μανιταριών, συλλογικά γνωστά ως μανιτάρια ψιλοκυβίνης. Από αυτά, τα πιο δραστικά είναι τα μέλη του γένους Psilocybe, όπως τα: Psilocybe azurescens, Psilocybe semilanceata, Psilocybe cyanescens, αλλά η ψιλοκυβίνη έχει επίσης απομονωθεί και από άλλα γένη ψυχοτρόπων μανιταριών, τα οποία είναι: Conocybe, Copelandia, Galerina, Gymnopilus, Inocybe, Mycena, Panaeolina, Panaeolopsis, Panaeolus, Pholiotina, Pluteus, Psilocybe.

Ως ένα προφάρμακο, η ψιλοκυβίνη σύντομα μετατρέπεται από το σώμα σε ψιλοκίνη, η οποία έχει ψυχοτρόπο δράση παρόμοια με εκείνη του LSD και της μεσκαλίνης.

Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν γενικά ευφορία, οπτικές και νοητικές αισθήσεις διαφοροποιημένης αντίληψης, αλλαγές στην αντίληψη, μια διαφορετική αίσθηση του χρόνου, και πνευματικές εμπειρίες. Ενώ ενίοτε αναφέρονται ναυτία και κρίσεις πανικού. Τα αποτελέσματα διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο.
ετικέτες: psilocybin, ψιλοκυβίνη, λήμμα, λεξικό, ορισμός, ετυμολογία, wiki, βικιπαίδεια,

 ! Αυτό το λήμμα χρειάζεται επέκταση !

By Luminous on Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 | ,

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate