Αθανάσιος Καυκαλίδης (Athanasios Kafkalides)

Προσωπικότητες

Αθανάσιος Καυκαλίδης (Athanasios Kafkalides), (1919 - 1987)


Αθανάσιος Καυκαλίδης, Athanasios Kaukalides, περιγενετική, ενδομήτρια, ψυχολογία, psychedelic wiki
Ο Αθανάσιος Καυκαλίδης γεννήθηκε το 1919 και πέθανε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε την ιατρική από το πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε τις μεταπτυχιακές σειρές μαθημάτων στη νευρολογία, την πειραματική νευροφυσιολογία, τη νευροχειρουργική και την ψυχιατρική στο Prince of Wales General Hospital, το ίδρυμα νευρολογίας Λονδίνου, το Serafimer Lazarettet και το Karolinska Institutet Stockolm, και το νοσοκομείο Αιγινίτιον στην Αθήνα.

Από το 1960 ως το 1987 αφιέρωσε πολύ χρόνο στην κλινική έρευνα στη ψυχοθεραπευτική εφαρμογή ορισμένων ψυχοδηλωτικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα στους τομείς της προγεννετικής και περιγεννετικής ψυχολογίας και ιατρικής εργαζόμενος με Διαιθυλαμίδιο του δ-Λυσεργικού Οξέος (LSD), Ψιλοκυβίνη και Υδροχλωρική Κεταμίνη.

Από το 1973 μέχρι και το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε κυριότερα με την υδροχλωρική κεταμίνη. Στο τέταρτο παγκόσμιο συνέδριο της ψυχιατρικής στη Μαδρίτη, το 1966, παρέδωσε μια επιστημονική του μελέτη σχετικά με το θέμα της ενδομήτριας ζωής. Τα περαιτέρω έγγραφα για την ενδομήτρια εμπειρία και τον αντίκτυπό τους στο VI διεθνές συνέδριο της ψυχοθεραπείας [Βισμπάντεν, 1967], το συνέδριο Πανελλήνιας ψυχιατρικής στη Θεσσαλονίκη [1972] και την Αθήνα [1975], και στο συνέδριο της προληπτικής ψυχιατρικής [Αθήνα 1979]. Κλήθηκε στην Κύπρο από την Πανκύπρια κοινωνία της διανοητικής υγείας για να δώσει μια σειρά διαλέξεων σχετικά με την εμπειρία κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής και αποτελεσμάτων τους στην καθημερινή ζωή [1980].

Το 1983-1984 προσκλήθηκε στην Αυστραλία, όπου έδωσε μια σειρά διαλέξεων σχετικά με την κλινική έρευνά του με την υδροχλωρική κεταμίνη. Έχει δημοσιεύσει σπουδαίες μελέτες σto Παρίσι [1963], με [1968], «πρακτικά του IV παγκόσμιου συνεδρίου της ψυχιατρικής, Μαδρίτη [1966].

Δύο σημαντικές εργασίες του 'Η Γνώση της Μήτρας', και 'Η Δύναμη της Μήτρας', δημοσιεύθηκαν αρχικά στην Ελλάδα το 1980 και το 1987. Δύο έτη μετά από το θάνατό του, το πρώτο συνέδριο Αυτοψυχογνωσίας έγινε στη μνήμη του [Απριλίου 1989 Λευκωσία, Κύπρος].
Ιστοσελίδα αναφερόμενη στο έργο του Δρ. Καυκαλίδη.
ετικέτες: Αθανάσιος Καυκαλίδης, Athanasios Kafkalides, βιογραφικό, λήμμα, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate