Ayahuasca retreat

Ευρετήριο λημμάτων

Ayahuasca retreat

Το ayahuasca retreat Tierra Vida
στο Πουκάλπα του Περού
Ayahuasca retreat ονομάζεται το ησυχαστήριο αγιαχουάσκα. Επίσης και αναχωρητήριο, καθαρτήριο, ασκητήριο, ερημητήριο, άσυλο, αλλά και θεραπευτήριο. Τα ησυχαστήρια αγιαχουάσκα είναι κτίσματα/χώροι διαμονής που ως επί τω πλείστον βρίσκονται σε τόπους απομακρυσμένους μέσα στη φύση και προσφέρουν εσωτερική και ενεργειακή κάθαρση με τη βοήθεια του αφεψήματος του αγιαχουάσκα, ενώ βέβαια στα ησυχαστήρια αγιαχουάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλα Ιερά Φυτά με ψυχοτρόπες ιδιότητες, όπως οι κάκτοι San Pedro, οι κάκτοι Πεγιότ, οι κάκτοι Peruvian Torch κ.α.

Διοργανώνονται συνήθως από κουραντέρος (σαμάνοι του Αμαζονίου) και χρησιμοποιούν τις ψυχοτρόπες ιδιότητες του αφεψήματος του αγιαχουάσκα ή των Ιερών Κάκτων για να φέρουν στην επιφάνεια πτυχές του ψυχισμού του ατόμου, που δεν είναι εύκολο να προσπελαστούν κατά τη γραμμική συνειδητή καθημερινότητα, συνεισφέροντας κατ' αυτό τον τρόπο στην ψυχική ενατένιση και αποθεραπεία.

Η πρώτη Εκκλησία Αγιαχουάσκα στις ΗΠΑ

Ενώ εδώ και κάποιες εβδομάδες ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον, η πρώτη Εκκλησία Αγιαχουάσκα μέσα στις ΗΠΑ[1][2]. Εμπνευστής και ιδρυτής είναι ο Trinity de Guzman και αρχικά ανακοινώθηκε και η συμμετοχή της Taylor Marie[2], αλλά αργότερα μάλλον για προσωπικούς λόγους επέλεξε να παραμείνει μόνο ως η πρέσβειρα του όλου εγχειρήματος, κάνοντας μόνο ανακοινώσεις από τις σελίδες της σχετικά με την πρόοδο του όλου εγχειρήματος. Έπειτα από την διακριτική αποχώρηση της Marie, ως συνεργάτης του Trinity de Guzman ορίστηκε ο Marc Shackman. Το εγχείρημα είναι κάτι μεγάλο. Ήδη από τις 13 Νοεμβρίου 2015 έχουν δηλώσει πάνω από 400 άτομα εθελοντές, ενώ διατίθενται μόνο 60 θέσεις για το πρώτο retreat, στις 22 Ιανουαρίου 2016[3]. Σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2016, η Taylor Marie, έκανε ανακοίνωση από το κανάλι της στο youtube, ότι δεν υποστηρίζει πλέον το εγχείρημα Ayahuasca Healings επειδή όπως δήλωσε, η όλη δραστηριότητα είναι παράνομη[4].

Το αγροτεμάχιο βρίσκεται σε ήσυχη απομονωμένη περιοχή, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Έχει συνολική έκταση 40 στρέμματα, αποτελείται από 2 λίμνες και 5 πηγές.[3] Ο Guzman και η παρέα του θα εγκατασταθούν από πρώτη Δεκεμβρίου όπως δήλωσαν, ενώ το πρώτο retreat θα πραγματοποιηθεί στις 22 με 26 Ιανουαρίου 2016. Ως καταλύματα θα χρησιμοποιηθούν για κάποιο διάστημα τα Ινδιάνικα αντίσκηνα (tipis) τόσο για τη διαμονή των συμμετεχόντων όσο και για την τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα τεράστιο tipi. Η επιλογή των tipis έχει να κάνει με τα παραδοσιακά οικήματα των αυτοχθόνων Αμερικανών (Ινδιάνων) και τις αντίστοιχες Ιερές τελετές τους με τον κάκτο Πεγιότ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο, ο de Guzman και η παρέα του να κρατήσουν τις τελετές με τα ψυχοτρόπα φυτά μέσα στο πνεύμα των αυτοχθόνων Αμερικανών.[3]

Παρακάτω είναι δύο φωτογραφίες από το αγροτεμάχιο στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

εκκλησία αγιαχουάσκα ΗΠΑ Αμερική ayahuasca church USAεκκλησία αγιαχουάσκα ΗΠΑ Αμερική ayahuasca church USA



__________
Παραπομπές

1. Ayahuasca in the USA! Exiting news!
2. Mother Ayahuasca Calling You? Must Watch! Exciting News!!!
3. Από ηλεκτρονική αλληλογραφία του Trinity de Guzman.

4. I Don't Support Ayahuasca Healings "Legal" Ayahuasca Church USA - Taylor Marie
ετικέτες: ayahuasca retreat, αναχωρητήριο αγιαχουάσκα, λεξικό, ορισμός, wiki, λήμμα, ετυμολογία, βικιπαίδεια,

By Luminous on Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate