Ντιμίτρι Πάπολος (Demitri Papolos)

Προσωπικότητες

Ντιμίτρι Πάπολος (Demitri Papolos) M.D.


Δημήτρης Πάπολος, Demitri Papolos, κεταμίνη, διπολική διαταραχή, psychedelic wiki

Ο Demitri papolos είναι συν-διευθυντής του Προγράμματος στη Behavioral Genetics (Συμπεριφορική Γενετική) και αναπληρωτής καθηγητής κλινικής ψυχιατρικής στο Κολλέγιο Ιατρικής Albert Einstein στη Νέα Υόρκη. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο NIMH Ιατρού/Επιστήμονα καθώς και το βραβείο Ανεξάρτητου Ερευνητή (Independent Investigator Award) NARSAD.

Tα ευρήματα της έρευνας του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό American Journal of Psychiatry, στο American Journal of Human Genetics, στο Molecular Psychiatry, και το Journal of Affective Disorders, μεταξύ άλλων.

Το 2001, ο Δρ. Papolos έγινε ο διευθυντής της έρευνας του Ιδρύματος Ερευνών Ανηλίκων με Διπολική (JBRF), όπου ίδρυσε έναν όμιλο κλινικών και βασικών ερευνητών από ιατρικά κέντρα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να επικεντρωθεί στις βασικές αιτίες της διπολικής διαταραχής στην παιδική ηλικία. Οι ερευνητές έχουν διεξάγει μελέτες στους τομείς της φαινομενολογίας, νευροαπεικόνισης, χρονοβιολογίας, νευροψυχολογικές δοκιμές και μοριακής γενετικής. Το Μάρτιο του 2013 ο Demitri Papolos πραγματοποίησε κλινικές δοκιμές με κεταμίνη[1] σε 60 άτομα που υπέφεραν από Διπολική διαταραχή και συγκεκριμένα με τον υπότυπο «Φόβος Βλάβης». Οι δοκιμές ήταν επιτυχείς, καθώς από τους 60 ασθενείς, μόνον οι δυο δεν αντέδρασαν θετικά στη θεραπεία με κεταμίνη.
Η προσωπική σελίδα του ιατρού στο facebook.

__________
Παραπομπές
1. Η κεταμίνη βοηθά παιδιά με υπότυπο διπολικής διαταραχής [preludiance].
ετικέτες: Ντιμίτρι Πάπολος, Demitri Papolos, βιογραφικό, λήμμα, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate