Ρότζερ Χάιμ (Roger Heim)

Προσωπικότητες

Ρότζερ Χάιμ (Roger Heim), (12 Φεβρουαρίου 1900 - 17 Σεπτεμβρίου 1979)


Ρότζερ Χάιμ, Roger Heim, παραισθησιογόνα μανιτάρια, ψιλοκυβίνη, psychedelic wiki
Ο Ρότζερ Χάιμ ήταν ένας Γάλλος βοτανολόγος με ειδίκευση στη μυκητολογία και στη φυτοπαθολογία των τροπικών φυτών. Ήταν γνωστός για τις μελέτες του που περιγράφουν την ανατομία του υμένιου στα μανιτάρια, τη συστηματική και φυλογένεση των υψηλότερων μυκήτων (ιδιαίτερα τα σχετικά γένη Lactarius και Russula, τα Russulales και Secotium), τη μυκητολογία των τροπικών μυκήτων όπως οι Termitomyces, καθώς και εθνομυκητολογική εργασία σχετικά με τα παραισθησιογόνα μανιτάρια, όπως Ψιλοκύβη (Psilocybe) και Στροφάρια (Stropharia). Στην καριέρα του έχει δημοσιεύσει πάνω από 560 άρθρα, επιστημονικές επιθεωρήσεις και σημαντικά έργα σε τομείς όπως η βοτανική, χημεία, εκπαίδευση, δασοκομία, κηπουρική, φιλελεύθερες τέχνες, ιατρική και ζωολογία.

Θεωρείται ως πρωτοπόρος στην έρευνά του στα παραισθησιογόνα μανιτάρια και στην εθνομυκητολογία εν γένει. Είχε ταξιδέψει στο Μεξικό μαζί με τον Γκόρντον Γουάσον όπου συνέλεξαν δείγματα ψυχοτρόπων μανιταριών που χρησιμοποιούνταν σε θεραπευτικές τελετές. Ο Χάιμ βοήθησε τον Γουάσον στο άρθρο του 1957 στο περιοδικό Life σχετικά με τα ψυχοδραστικά μανιτάρια και τη Μαρία Σαμπίνα (Maria Sabina), συμβάλλοντας με πίνακες ακουαρέλας των μανιταριών Ψιλοκύβης.

Κατείχε τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Μουσείου d'Histoire Naturelle στο Παρίσι, και αργότερα σχετίστηκε με την Sandoz Pharmaceutical, ταξιδεύοντας και συλλέγοντας δείγματα μανιταριών για λογαριασμό τους.
ετικέτες: Ρότζερ Χάιμ, Roger Heim, βιογραφικό, λήμμα, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate