Αλεξάντερ Σούλγκιν (Alexander Shulgin)

Προσωπικότητες

Αλεξάντερ Σούλγκιν (Alexander Shulgin) Ph.D.


Αλεξάντερ Σάσα Σούλγκιν, Alexander Sasha Shulgin, psychedelic wiki


Από επάνω προς τα κάτω: Εικόνα 1:
Ο Αλεξάντερ Σούλγκιν με τη σύζυγό του
Αν Σούλγκιν
Εικόνα 2: Ο Αλεξάντερ "Σάσα" Σούλγκιν

σε φωτογραφία του 2011
© Geneva photography

Σημ.: οι φωτογραφίες διορθώθηκαν

από preludiance ~

Πλήρες όνομα Alexander Theodore Shulgin γνωστός και με το παρατσούκλι "Sasha", είναι ένας Αμερικανός φαρμακοχημικός, βιοχημικός, φαρμακολόγος, ψυχοφαρμακολόγος και συγγραφέας. Το 1960, o Sasha δοκίμασε μεσκαλίνη για πρώτη φορά. Στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη σύνθεση χημικών ουσιών με δομές παρόμοιες με μεσκαλίνη, όπως το DOM. Στον Σούλγκιν αποδίδεται η εισαγωγή του MDMA ("ecstasy") στους ψυχολόγους στα τέλη του 1970 για χρήση στη ψυχοφαρμακολογία αν και δεν ανακάλυψε ο ίδιος το MDMA. Ο Σούλγκιν ανακάλυψε, συνέθεσε και έκανε βιολογικές δοκιμές (δοκίμασε ο ίδιος) σε πάνω από 230 ψυχοδραστικές ενώσεις τις οποίες αξιολόγησε για το ψυχοδηλωτικό ή/και το εντακτογονικό δυναμικό τους και έγραψε για αυτές σε πέντε βιβλία και σε περισσότερα από διακόσια έγγραφα.

Το 1991 και το 1997, ο ίδιος και η σύζυγός του Αν Σούλγκιν (Ann Shulgin) συνέγραψαν τα βιβλία PiHKAL και TiHKAL, όπου περιγράφουν εκτενώς το έργο τους και την προσωπική εμπειρία με αυτές τις ψυχοτρόπες ουσίες, που υποδιαιρούνται σε δύο κατηγορίες οργανικών ενώσεων - τις φαιναιθυλαμίνες και τις τρυπταμίνες. Ο Σούλγκιν πραγματοποίησε θεμελιώδη εργασία στην περιγραφική σύνθεση πολλών από αυτές τις ενώσεις. Μερικές από τις αξιοσημείωτες ανακαλύψεις του Σούλγκιν περιλαμβάνουν ενώσεις της οικογένειας 2C* (όπως 2C-Β) και ενώσεις της οικογένειας DO* (όπως DOM).

Λόγω εν μέρει της εκτεταμένης εργασίας του Σούλγκιν στον τομέα της έρευνας των ψυχοδηλωτικών και τον ορθολογικό σχεδιασμό των ψυχοδηλωτικών ουσιών, έκτοτε ονομάστηκε ο «νονός των ψυχοδηλωτικών».

Τον Απρίλιο του 2010, ο Σούλγκιν και η γυναίκα του Αν Σούλγκιν τιμήθηκαν για την εφ' όρου ζωής συνεισφορά και για τα επιτεύγματά τους στον τομέα των ψυχοτρόπων ουσιών, στο συνέδριο 'Η Επιστήμη των Ψυχοδηλωτικών στον 21ο αιώνα' στο Σαν Χοσέ, της Καλιφόρνια, όπου ένα πορτρέτο του ζευγαριού ζωγραφισμένο από τον Άλεξ Γκρέι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Προσωπικό ιστολόγιο.
ετικέτες: Αλεξάντερ Σούλγκιν, Σάσα, Alexander Shulgin, Sasha, βιογραφικό, λήμμα, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate