Bong

Ευρετήριο λημμάτων

πίπα νερού (bong) και η λειτουργία της
φωτ.: preludiance

Bong (το)

(ταϋλανδ. baung, บ้อง): To bong είναι ένα είδος πίπας νερού, για το κάπνισμα συνήθως μαριχουάνας, καπνού ή άλλων βοτάνων ψυχοτρόπων ή μη. Ένα άλλο είδος πίπας νερού είναι ο ναργιλές που ωστόσο διαφέρει από το bong. Το bong μοιάζει πολύ με το ναργιλέ αλλά αντί των πολλαπλών σωλήνων για χρήση από πολλά άτομα έχει συνήθως ένα πολύ φαρδύτερο σωλήνα που αποτελεί προέκταση της όλης κατασκευής (δεν είναι κινητό δηλαδή).  Ο ναργιλές είναι για χρήση καπνού και αποτελείται από λεπτούς σωλήνες που σύντομα θα φράξουν από το ρετσίνι εάν στο ναργιλέ χρησιμοποιηθεί μαριχουάνα.

Το κάπνισμα της μαριχουάνα με ατμοποιητή ή «πίπα νερού», γνωστή και ως bong, είναι θα λέγαμε μια ηπιότερη μορφή καπνίσματος της μαριχουάνα. Η λειτουργία βασίζεται στη χρήση μιας συσκευής, του ατμοποιητή (vaporizer) ή απλούστερων συσκευών όπως το bong, η αλλιώς 'πίπα νερού' (water pipe). Η μαριχουάνα εισέρχεται από το στόμιο και αφού τη θερμάνουμε έπειτα με τη βοήθεια νερού ψύχει τον καπνό που ανεβαίνει προς τα επάνω. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο καπνός ψύχεται οπότε δεν υπάρχει θερμική επεξεργασία· κατά δεύτερο, το νερό δρα ως φίλτρο, φιλτράροντας την πίσσα και άλλες επιβλαβείς ουσίες, με αποτέλεσμα μόνο ψήγματα αυτών των ουσιών να φτάνουν στο χρήστη, οπότε κατά συνέπεια περιορίζεται ακόμη περισσότερο η πρόκληση βλαβών στους πνεύμονες, σε σχέση πάντοτε με το κάπνισμα της μαριχουάνα από 'γάρο.
Όσο για τους ατμοποιητές (vaporizers) -οι οποίοι είναι πιο εξειδικευμένοι και συνεπώς πιο ακριβές συσκευές- χωρίζονται σε άλλες διαφορετικές κατηγορίες, με διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας της μαριχουάνα.
ετικέτες: bong, πίπα νερού, λεξικό, wiki, ορισμός, βικιπαίδεια,

By Luminous on Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate