Γιώργης Οικονομόπουλος (Giorgis Economopoulos)

Προσωπικότητες

Γιώργης Οικονομόπουλος (Giorgis Economopoulos)


Γιώργης Οικονομόπουλος, Giorgis Economopoulos, κάνναβη, ναρκωτικά, αποποινικοποίηση, απεξάρτηση, psychedelic wiki
Ο Γιώργης Α. Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και είναι ιατρός με ειδίκευση στη Νευρολογία – Ψυχιατρική. Ήδη από το 1965 είχε επιλέξει την ιατρική για ν’ ασχοληθεί με τη φύση της Συνείδησης, τις μεταβολές της και τις δυνατότητές της μέσα από την ψυχιατρική.

Μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, διέκοψε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο και ασχολήθηκε με τη μελέτη και εφαρμογή ασκήσεων για την αυτοδύναμη διερεύνηση της Συνείδησης (Χριστιανικός Ησυχασμός, Ανατολικός Διαλογισμός, Τεχνικές Αυτοπαρατήρησης, Γιόγκα κ.α.).

Από το 1976 επανέλαβε τη μελέτη των Αλλαγμένων Καταστάσεων Συνείδησης, τόσο αυτοδύναμα όσο και με τη βοήθεια ψυχοτρόπων ουσιώνΚάνναβη, Μανιτάρια, Κεταμίνη, L.S.D. κ.α. – με την επιστημονική καθοδήγηση του αείμνηστου και πρωτοπόρου ψυχίατρου Θάνου Καυκαλίδη. Αυτά, καθώς ήδη ειδικευόταν στη Νευρολογία-Ψυχιατρική.

Το 1980 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο «Ψυχεδελικά ή Ψυχοδηλωτικά: L.S.D MESCALINE HASHISH» το πρώτο εμπεριστατωμένο έργο για το θέμα στην Ελλάδα, που τον έφερε σε επαφή με χρήστες Ηρωίνης, που ζήτησαν τη βοήθειά του.

Από το 1981 εργάζεται σαν γιατρός αποκλειστικά με τις φαρμακευτικές απεξαρτήσεις και το 1982 δημιούργησε την Ε.Σ.Ε.Α.Ν. (Επιτροπή Σωστής Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Ναρκωτικών) που δραστηριοποιήθηκε τόσο για την απεξάρτηση με τις ομάδες Αυτοβοήθειας όσο και για την αλλαγή της νομοθεσίας προς την κατεύθυνση Μείωσης της Βλάβης (Αποποινικοποίηση της χρήσης, διαχωρισμός Κάνναβης, χορήγηση Μεθαδόνης κ.α.). Πλήρες βιογραφικό του ιατρού.
ετικέτες: Γιώργης Οικονομόπουλος, Giorgis Economopoulos, βιογραφικό, λήμμα, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate