Βάμμα

Ευρετήριο λημμάτων

Βάμμα (το), (αγγλ. tincture)

βάμμα, κάνναβη, sativa, tincture, psychedelic wiki, βικιπαίδεια
Βάμμα κάνναβης
Το βάμμα είναι η διαδικασία εμβάπτισης βοτάνων σε αλκοολούχο διάλυμα, συνήθως καθαρό οινόπνευμα, για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται και δημιουργείται το βάμμα, που διατηρεί όλα ενεργά συστατικά του βοτάνου. Το βάμμα είναι πολύ πιο δραστικό από τα εγχύματα και τα αφεψήματα. Υπερτερεί επίσης των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, γιατί δεν περιέχει χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφάται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Μια άλλη μέθοδος παρασκευής βάμματος είναι με τη χρήση προπυλενογλυκόλης αντί του αλκοόλ. Αυτή η μέθοδος είναι και η λιγότερο επιβλαβής και ανέρχεται ταχύτατα ως μια από τις πιο ενδεδειγμένες.

Γενικές οδηγίες παρασκευής
Βάμμα ενός βοτάνου μπορούμε να φτιάξουμε βάζοντας σε ένα γυάλινο βάζο το βότανο (σε σκόνη ή κομματάκια ή άνθη) και σκεπάζοντάς το με αλκοόλ, συνήθως βότκα. Μετά κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε 2 ή περισσότερες εβδομάδες φροντίζοντας κάθε 1-2 μέρες να το ανακινούμε καλά. Αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα στραγγίζουμε και μετά συσκευάζουμε σε μικρά σκούρα μπουκαλάκια το τελικό προιόν.

Διευκρίνηση για τη βότκα. Όταν αναφέρεται η φράση “100 proof vodka” εννοεί με 50% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Δηλαδή τη μισή από όσο λέει. Ετσι πχ. η 80 proof έχει 40% αλκοόλ κ.ο.κ.

Ενα από τα πλεονεκτήματα του βάμματος, είναι και το ότι λαμβάνεται ευκολότερα από άτομα που αντιπαθούν τις κάψουλες.

Για κάθε βότανο ο τρόπος παρασκευής και η δοσολογία διαφέρει. Οπότε χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστή μελέτη για τρόπο παρασκευής και δοσολογίες σε διαφορετικά βάμματα.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι
skeftomai.gr
ετικέτες: βάμμα, tincture, ορισμός, λήμμα, ετυμολογία, λεξικό, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate