Μεθαμφεταμίνη (mAMP)

Ευρετήριο λημμάτων

Μεθαμφεταμίνη (η), (αγγλ. methamphetamine, metamfetamine, meth, N-methylamphetamine, methylamphetamine και desoxyephedrine)

μεθαμφεταμίνη, methamphetamine, μοριακός τύπος, μοριακή δομή, psychedelic wiki, βικιπαίδεια,
Η χημική δομή
της μεθαμφεταμίνης

Συνώνυμα: Ν-μεθυλαμφεταμίνη, μεθυλαμφεταμίνη και δεσοξυεφεδρίνη
κοινές ονομασίες: speed, ice, clouds, crystal, glass, tik, crank, tweak κ.α.

Η μεθαμφεταμίνη, N-μεθυλο-1-φαινυλοπροπάνιο-2-αμίνη (C10H15N), είναι μια λευκή, άοσμη, πικρή κρυσταλλική, ψυχοδιεγερτική σκόνη που ανήκει στην κατηγορία των φαιναιθυλαμινών και αμφεταμινών και διαλύεται εύκολα στο νερό ή στο αλκοόλ. Λαμβάνεται από το στόμα, τη μύτη, με βελόνα ένεσης, είτε με το κάπνισμα. Σε μικρές δόσεις αυξάνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και τη σωματική δραστηριότητα και μειώνει την όρεξη. Σε μεγαλύτερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει μανία συνοδευόμενη από ευφορία, αισθήματα αυτο-εκτίμησης και αυξημένη λίμπιντο.

Η χρόνια, μακράς διάρκειας χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ψυχωσική συμπεριφορά, παραισθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Η μεθαμφεταμίνη έχει μεγάλες πιθανότητες για κατάχρηση και εθισμό, ενεργοποιώντας το ψυχολογικό σύστημα ανταμοιβής προκαλώντας μια αλυσιδωτή απελευθέρωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, χαρακτηριζόμενη ως αμφεταμινούχα/διεγερτική ψύχωση.
ετικέτες: μεθαμφεταμίνη, methamphetamine, meth, λεξικό, ορισμός, λήμμα, wiki, βικιπαίδεια

By Luminous on Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate