Santo Daime

Ευρετήριο λημμάτων

Santo Daime

Santo Daime, γενική συνέλευση - psychedelic wiki
Γενική Συνέλευση για την αξιολόγηση όλων των εργασιών μέχρι σήμερα,
αλλά και για την παρουσίαση των πρώτων έργων, που πραγματοποιήθηκαν
στην εκκλησία του Santo Daime, στις 20 Ιουνίου 2013.
Προφέρεται Σάν'το Ντάιμι. Από τις βραζιλιάνικες πορτογαλικές λέξεις Santo (άγιος) και Daime (το αγιαχουάσκα στην τοπική διάλεκτο). Το Santo Daime είναι μια πνευματική πρακτική θρησκευτικού συγκρητισμού που ιδρύθηκε το 1930 στην περιοχή Raimundo Irineu Serra στον Βραζιλιανό Αμαζόνιο, γνωστό ως Mestre Irineu. Ο συγκρητισμός της Santo Daime ενσωματώνει στοιχεία από διάφορες θρησκευτικές ή πνευματικές παραδόσεις όπως Λαϊκό Καθολικισμό, πνευματισμό (Kardecist), Αφρικανικό ανιμισμό και Σαμανισμό των ιθαγενών της Νότιας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του vegetalismo.

Οι τελετές -"trabalhos" (στα πορτογαλικά Βραζιλίας σημαίνει «εργασίες»)- είναι συνήθως πολύωρες και οι συμμετέχοντες κάθονται σε «σιωπηλές συγκεντρώσεις», ή τραγουδάνε συλλογικά και χορεύουν με απλά βήματα σε γεωμετρικούς σχηματισμούς. Κατά την τελετή οι συμμετέχοντες πίνουν το αφέψημα αγιαχουάσκα (ονομάζεται Daime στην τοπική διάλεκτο). Η κατανάλωση Daime μπορεί να προκαλέσει μια ισχυρή εμετική επίδραση που αγκαλιάζεται από τους συμμετέχοντες τόσο ως συναισθηματική αλλά και ως σωματική κάθαρση.

Οι εκκλησίες Santo Daime προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με το σύνθημα Irineu προτρέποντας σε αρμονία, αγάπη, αλήθεια και δικαιοσύνη, καθώς και άλλες βασικές αξίες όπως είναι η αντοχή, η ταπεινότητα, η αδελφότητα και η καθαρότητα της καρδιάς. Η πρακτική έγινε ένα παγκόσμιο κίνημα στη δεκαετία του 1990. Για περισσότερα επισκεφθείτε την σελίδα: santodaime.org
ετικέτες: santo daime, εκκλησία, τελετή, αγιαχουάσκα, λεξικό, ορισμός, λήμμα, ετυμολογία, wiki, βικιπαίδεια,

By Luminous on Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 |

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate